Opleiding Holistisch Systeemcoach

Ben je gepassioneerd door het begrijpen van diepgewortelde familiepatronen en wil je anderen begeleiden naar een leven van zelfbewustzijn en persoonlijke groei? Dan is deze opleiding perfect voor jou!

Ons uitgebreide programma is ontworpen voor professionals en ze te voorzien van de nodige kennis, vaardigheden en tools om te gedijen in het veld van holistisch systeemcoachen. Met een combinatie van theoretisch onderwijs, praktische toepassingen en persoonlijke ontwikkeling, bieden wij een holistische benadering die het welzijn van de gehele persoon centraal stelt.

Opleiding Holistisch Systeemcoach

Je zult transformatie vinden op een holistisch niveau, waarbij je niet alleen jezelf maar ook anderen kunt helpen groeien en bloeien.

Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisaie | De HSP Academie

Voor wie is de opleiding geschikt?

Of je nu net begint aan je coachingsreis of al jaren in het vak zit, onze opleiding biedt een waardevolle en verrijkende die je zal helpen om je vaardigheden als holistisch systeemcoach naar een hoger niveau te tillen.

Onze opleiding start op 20 september 2024 en staat open voor gepassioneerde professionals om te leren, of je nu een nieuwkomer bent in het veld van coaching of een doorgewinterde professional die zijn vaardigheden wil uitbreiden.

“De kennis en praktijkdagen in combinatie met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling maken dat ik met veel plezier naar de praktijkdagen toe ga. Bovendien is de sfeer altijd warm/huiselijk, Anne heeft aandacht voor iedereen en draagt leerzame casussen.“

Marit Meulen

Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisaie | De HSP Academie

De opleiding is:

Meld je vandaag nog aan en begin aan een reis naar zelfontdekking, groei en transformatie als Holistisch Systeemcoach!
image16

Wat ga ik leren?

Met deze opleiding leer je:

Wat kan ik na de opleiding?

Met deze opleiding ben je uitgerust om:

“Ik ben heel dankbaar dat deze opleiding met Anne als docente op mijn pad is gekomen. Het heeft me, nu al, zoveel gebracht en er komt nog veel meer bij!“

Marion Kriesels

Onze opleiding omvat acht modules, elk gericht op een specifiek aspect van holistisch systeemcoachen:

De opleiding bestaat uit 9 fysieke praktijkdagen per maand op locatie in Zelhem.

Module 1 - 20 september 2024

Systemisch Familiepatronen

Een Diepgaande Analyse en Praktische Toepassingen
In deze module duiken we diep in de wereld van familiepatronen en leren we hoe we deze kunnen analyseren en begrijpen om effectieve coachingsessies te faciliteren.

Module 2 - 18 oktober 2024

De Kracht van Familieopstellingen

Ontdek de transformerende kracht van familieopstellingen en leer hoe je deze krachtige tool kunt gebruiken om verborgen dynamieken bloot te leggen en helende oplossingen te vinden.

Module 3 - 15 november 2024

Het innerlijk systeem opstellen en persoonlijke Groei

Deze module gaat over jouw binnenwereld en hoe het je persoonlijke groei beïnvloedt.  Je leert hoe jouw gedrag en keuzes worden beïnvloed door jouw innerlijke overtuigingen, emoties en ervaringen.

We gaan zelfreflectie doen, visualisatietechnieken gebruiken en mindfulnessoefeningen toepassen. Zo kun je jouw binnenwereld verkennen- en transformeren om te groeien, en leer je ook hoe je anderen hierbij kunt helpen deze groei door te maken!

Module 4 - 13 december 2024

Zelfontwikkeling en traumaheling

Deze module gaat over het begrijpen en helen van trauma’s, zowel voor jou als voor de mensen die je coacht of begeleidt. We kijken dieper naar hoe trauma beïnvloedt en manieren om te helpen verwerken en helen. 

Met technieken zoals mindfulness, ademhalingsoefeningen en methodieken gericht op trauma.

Module 5 - 17 januari 2025

Effectief Grenzen Stellen

Deze module gaat over het belang van grenzen stellen voor gezonde relaties en verbindingen. We bespreken waarom het soms lastig is om grenzen te stellen en hoe we vaardigheden kunnen ontwikkelen om dit goed te kunnen doen. 
Je leert je eigen grenzen herkennen, duidelijk communiceren en handhaven. 

Ook ontdek je hoe je anderen kunt helpen om hun grenzen te voelen- en hoe ze deze stevig kunnen neerzetten.

Module 6 - 14 februari 2025

Holistisch coachen

Holistisch coachen wordt de gehele opleiding meegenomen. Maar vandaag extra verdieping hierop. Waarbij het welzijn van kinderen, jongeren en volwassenen op alle niveaus wordt bevorderd: lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch. 
We gaan dieper in op hoe deze aspecten met elkaar verweven zijn en elkaar beïnvloeden. 

Met integratieve technieken zoals mindfulness, lichaamsbewustzijn en systemisch werk, leer je hoe je deze holistische benadering kunt toepassen om het welzijn van je cliënten te verbeteren en blijvende verandering te ondersteunen.

Module 7 - 14 maart 2025

Systemisch Werk met Kinderen en Gezinnen

Deze module focust op het werken met kinderen en gezinnen binnen systemisch werken. 
We bespreken de specifieke uitdagingen en kansen die hierbij komen kijken, zoals communicatieproblemen, gedragsuitdagingen en familiedynamiek.

Tijdens deze praktijkdag met gezinsgerichte blik leer je hoe je kinderen en gezinnen kunt helpen om relaties te verbeteren, conflicten op te lossen en verbindingen te helpen verbeteren/herstellen.

Module 8 - 25 april 2025

Systemisch Werk voor het Realiseren van Doelen en Dromen

Je hebt dromen, doelen die je wilt bereiken. Systeem is werk kan je hierbij helpen inzichten en stevigheid geven en dat wat je zo wenst. Om zowel persoonlijke als professionele doelen te bereiken. We leren over de kracht van het herkennen- en omgaan van/met obstakels, het bedenken van strategieën en het bevorderen van succes! Met visualisatie, doelgerichte planning en actiegerichte stappen voel je hoe je echt in deze energie kunt stappen. En hoe het systeem haar werk kan doen. Om jouw eigen doelen en dromen te verwezenlijken!

Module 9 - 16 mei 2025

Integratiedag

Module 9 staat in het teken van integratie. Vandaag zal je ervaren dat je al heel veel tools en methodieken geleerd hebt. En dat je ze vanuit flow kunt verweven in holistische sessies. Op je eigen manier. Authenticiteit speelt vandaag weer een belangrijke rol.

Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisaie | De HSP Academie

Gratis studiegids downloaden?

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal over de opleiding Holistisch Systeemcoach!

Je leert niet alleen hoe je anderen kunt begeleiden, maar ook hoe je zelf je eigen patronen kunt onderzoeken en aanpakken. Je zult transformatie vinden op een holistisch niveau, waarbij je niet alleen jezelf maar ook anderen kunt helpen groeien en bloeien.

Meld je vandaag nog aan en begin aan een reis naar zelfontdekking, groei en transformatie als Holistisch Systeemcoach! De opleiding bestaat uit 9 fysieke praktijkdagen per maand, op locatie in Zelhem.

€1.725

Inclusief administratiekosten
Of in 6 termijnen van €287,50 p/maand

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die hier niet bij staat? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de studentenbegeleider Barbara: office@hsp-academie.com.

Ja, na de opleiding ben je erkend Holistisch Systeemcoach. KTNO en CRKBO geregistreerd.

Je kunt zeker betalen in termijnen. Het is mogelijk om in 6 termijnen te betalen van €287,50 p/maand.

Je krijgt bij de opleiding alle studiematerialen voor zowel tijdens de opleiding als na die tijd. Zodat je daarna echt van start kan gaan.

Alleen een eindopdracht, aangezien je een officieel certificaat krijgt als holistisch systeemcoach. Deze eindopdracht maak je naaar aanleiding van een sessie die je hebt uitgevoerd. Hierbij volg je HBO criteria die we uitleggen in de handleiding die je ontvangt les dag één.
HBO criteria voor verslagen, toevoegen aan het mapje systeem coach.
Alleen dan even de titel therapeut veranderen.

Jazeker, je krijgt de lesstof in een gebonden boekwerk.

Even voorstellen

Mijn naam is Anne van Omme, holistisch kindertherapeut, HSP expert, trainer & spreker.

Ik werk ruim vijf jaar als holistisch kindertherapeut en hebt duizenden kinderen zien opbloeien in mijn Praktijk BLOEI. Met liefde en gedrevenheid zet ik mijn hoogsensitiviteit in om kinderen en ouders (nationaal en internationaal) te helpen. Met mijn opleiding Holistisch Kindertherapeut met HSP specialisatie, leid ik professionals op om vanuit liefde, kennis en kunde te anticiperen op hooggevoeligheid bij kinderen.

Het is mijn missie om kinderen met HSP, met voelsprieten, de begeleiding te geven die ze verdienen. Om ouders van kennis te voorzien om hun kinderen te geven wat ze nodig hebben en om professionals op te leiden die deze kennis en kunde op dit specifieke vlak kunnen verspreiden in hun werkveld. En dat alles op holistische wijze.

error: Deze content is beveilgd
Studiegids - Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie

Gratis studiegids downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal over de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisatie!