Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie

In een periode van 1,5 jaar gaan we intensief met elkaar aan de slag. Je wordt opgeleid tot Holistisch Kindertherapeut en specialiseert je in HSP. Als kleinschalig onderwijsinstelling geven we persoonlijke aandacht en mooie, verdiepende lesstof. We zoomen in op:

De opleiding is een erkende HBO-niveau vakopleiding.

Aanvangsniveau / vooropleiding: minimaal MBO niveau-4 of een gerelateerde opleiding. 

De studiebelasting bestaat uit 15 praktijkdagen en omvat 150 uur thuisstudie. Goed te combineren dus met een baan en/of gezin ernaast. Aan het einde van de opleiding maak je een praktijkopdracht en doe je examen. Gaat dit goed? Dan ontvang jij het diploma ‘Holistisch kindertherapeut met HSP specialisatie”.

Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisaie | De HSP Academie
Studiegids - Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie

Gratis studiegids downloaden?

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal!

Uitdagingen bij hoogsensitieve kinderen

Je leert d.m.v. kennis en kunde die je gaat opdoen in deze opleiding kinderen in de kern van de hulpvraag ondersteunen. Dus wat ligt er onder de hulpvraag? Jij gaat hierin van grote waarde zijn. Daarbij komt; gevoelige kinderen voelen zich niet altijd begrepen. Ze weten dat ze ‘anders’ zijn en vinden dit lastig. Vaak zie je intense emoties: boosheid, frustraties of veel huilen. Hoogsensitiviteit kan ook fysieke problemen – zoals vermoeidheid, buik- en hoofdpijn – veroorzaken. Meestal komt dit doordat deze kinderen zich niet veilig en sterk voelen, of moeilijk aansluiting vinden.

Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisaie | De HSP Academie

“De opleiding tot Holistisch Kindertherapeut met specialisatie HSP volg ik nu sinds januari. Als juf in het basisonderwijs heb ik vele opleidingen en cursussen gevolgd. Maar wát een prachtige opleiding is dit, met liefde en kundigheid gegeven door Anne. Zij geeft elke fysieke lesdag zelf met passie haar kennis over HSP door. Daarbij heeft ze een mooie online leeromgeving opgezet.“

Erna Visschedijk (leerkracht)

Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisaie | De HSP Academie

Korte interventie, groot effect

Juist die brede aanpak resulteert in korte interventies. Vaak is een viertal sessies al voldoende om de positieve lijn weer op te pakken. Dit is een groot voordeel voor de ouders en kinderen die je wilt begeleiden.

“Nu heb ik de kennis en tools om kinderen echt te helpen.“

Praktijkdagen

September Dinsdag groep 2024

September Donderdag groep 2024

Mei Donderdag groep 2024 - VOL

Mei Vrijdag groep 2024 - VOL

“Ik wilde graag een review schrijven voor de HSP academie, maar ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen. Het woord opleiding zegt eigenlijk niets over de prachtige weg die we met onze groep hebben mogen afleggen. Anne heeft ons niet alleen de geweldig mooie methodieken geleerd die wij gaan inzetten als therapeut, maar ze heeft ons tijdens elke les een stukje dichter bij onszelf gebracht.”

Marina

Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisaie | De HSP Academie

Kernwaarden van de opleiding

Voor jou

Met coaching gééf je vooral. Hulp, advies of ondersteuning. Daarom is het superbelangrijk dat jij je eigen talenten goed kent en kunt inzetten. Deze opleiding gaat dus niet alleen om de kinderen die je begeleidt, maar ook over jezelf. Dat maakt het extra interessant en waardevol.

Je ontvangt ook de gratis 7-daagse online training “Help! Ik heb voelsprieten” t.w.v. €99

Ga jij dit mooie avontuur met ons aan?

Er zijn maar een beperkt aantal plekken
beschikbaar, dus geef je snel op!

4985

4400 euro *

Of in termijnen vanaf €440 p/maand

* Inclusief inschrijfkosten, online en fysieke studiematerialen, toegang tot de online leeromgeving en lunch tijdens de praktijkdagen
vrijgesteld van BTW

Wanneer jij voelt in jezelf dat je je meer wilt verdiepen in het werken met HSP kinderen, dat het klopt en je merkt dat jij je helemaal happy vanbinnen voelt dan ben jij aan het juiste adres en super welkom!

Meld je aan voor een toelatingscall met Anne om samen te beoordelen of jij inderdaad op je plekje bent!

De toelatingscalls zijn per videocall en worden gepland op:
donderdagen tussen 9.00 en 14.00 uur

Let op: na aanmelding gaan we tijdens het toelatingscall bekijken of de opleiding een passende match is. Het is bedoeld om te verbinden, samen zeker te weten of de opleiding bij jou past en kennis te maken met elkaar, niet als standaard oriëntatie voor opleidingen. Voel éérst of je graag wilt instappen in de opleiding.

Tot snel en veel liefs!
Anne & team De HSP Academie

KTNO registratie
KTNO is een Nederlandse brancheorganisatie en accreditatie platform voor zorg professionals, beroepsverenigingen, opleiders en bij- en nascholingsinstituten in complementaire zorg. KTNO behartigt hun belangen, informeert externen en (waar)borgt de kwaliteit.

CRKBO registratie
De opleiding is een officieel geregistreerde beroepsonderwijs opleiding en draagt het CRKBO registratie: Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
Bij het CRKBO staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Wij zijn er trots op te zijn opgenomen in hun kwaliteitsregister.

GAT erkenning
Daarnaast is de opleiding erkend door GRO: GAT Register Opleidingen (GRO): de screeningcommissie van GRO erkent opleiders en scholing en heeft de opleiding tot Holistisch Kindertherapeut van De HSP Academie erkend als HBO vakopleiding.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die hier niet bij staat? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de studentenbegeleider Barbara: office@hsp-academie.com.

De studenten die meedoen aan de opleiding zijn professionals en gelijkgestemden. De academie is een kleinschalig onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht centraal staat.

Wanneer jij voelt in jezelf dat je je meer wilt verdiepen in het werken met HSP kinderen, dat het klopt en je merkt dat jij je helemaal happy vanbinnen voelt dan ben jij aan het juiste adres en van harte welkom.

Minimaal MBO 4 of een gerelateerde opleiding.

Ja, de ervaring van studenten is dat het goed te combineren is doordat het 1 praktijkdag per maand is.

Ja, de opleiding is een erkende HBO-niveau vakopleiding. De opleiding is KTNO geregistreerd, CRKBO en erkend door GRO: GAT Register Opleidingen.

Dinsdag groep van 10.00 tot 15.30 uur
Locatie Zelhem

Donderdag groep van 10.00 tot 15.30 uur
Locatie Zelhem

De kosten zijn inclusief: inschrijfkosten, online en fysieke studiematerialen, toegang tot de online leeromgeving en lunch tijdens de praktijkdagen. Vrijgesteld van BTW.

Je kunt zeker betalen in termijnen. Het is mogelijk om in 10 termijnen te betalen van €440,00 p/maand.

Ja, de lunches zijn inbegrepen.

De studiebelasting bestaat uit 15 praktijkdagen en omvat 150 uur thuisstudie. Goed te combineren dus met een baan en/of gezin ernaast. Aan het einde van de opleiding maak je een praktijkopdracht en doe je examen. Gaat dit goed? Dan ontvang jij het diploma ‘Holistisch kindertherapeut met HSP specialisatie”.

Een toelatingscall is bedoeld om te verbinden, samen zeker te weten of de opleiding bij jou past en kennis te maken met elkaar.

Het is niet als standaard oriëntatie voor opleidingen.

De toelatingscalls zijn per videocall.

Let op: na aanmelding gaan we tijdens de toelatingscall bekijken of de opleiding een passende match is.

Het is bedoeld om te verbinden, samen zeker te weten of de opleiding bij jou past en kennis te maken met elkaar, niet als standaard oriëntatie voor opleidingen.

Ons team

Anne is hoofdtrainer van de opleiding.
Bij sommige modules sluiten experts aan om hun expertise te delen met jou!

Anne van Omme

Holistisch kindertherapeute
en HSP specialist

Barbara Meijer

Office Manager & Holistisch Kindertherapeut

Margriet Homma

Holistisch therapeut & Intuïtief ondernemer + Mede contentcreator

Angelina Catharina

Designer & Virtual Assistent

Marion Kriesels

Pedagogisch specialist & holistisch kindertherapeut

Silke Heusinkveld

Onderwijzeres en Mindfulness coach voor kinderen en jongeren

Zanna Lyn Steultjens

Kinderyoga docent
(optioneel online lessen)

Ellen de Vrught

Trainer / Examinator

Vorige groepen

Februari groep 2024

VOL

September groep 2023

VOL

Oktober groep 2023

VOL

September groep 2023

VOL

Mei groep 2023

VOL

Maart groep 2023

VOL

Januari groep 2023

VOL

Mei groep 2022

VOL

September groep 2022

VOL

error: Deze content is beveilgd
Studiegids - Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie

Gratis studiegids downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal over de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisatie!