PRAKTIJK BLOEI

holistisch kindertherapeute &
hsp specialist

Mijn behandelingen

Rust in het hoofd brengen

Drukte in het hoofd komt bij veel kinderen voor. Gedachtes die negatief zijn bevorderen geen positief zelfbeeld. Daarom vind ik het belangrijk om wat te doen aan de onrust in het hoofd; rust in het hoofd brengen. Mindfulness betekent: zijn in het moment, in het Nu. In plaats van in gisteren of morgen, in “gebeurd” of in “straks”.
Met mindfulness leer je uit je hoofd te komen. Ook leert een kind vanuit zijn/haar gevoel, vanuit een positief zelfbeeld, te denken, te voelen en te ervaren. Tijdens mijn behandeling maak ik veel gebruik van Mindfulness oefeningen.

Energetisch niveau

“Wanneer je mobiel aangeeft dat hij nog maar 10% accu heeft, wat doe je dan? Juist, opladen!
D.m.v. energiewerk kan ik daarbij helpen en ook is het fijn jezelf te leren hoe jij je eigen accu kunt opladen.”

Energiewerk is zeer waardevol om tot een snel resultaat te komen; we werken met energetische methodieken methodieken.

Geen pleisters plakken dus, maar de angel eruit halen.

De therapievorm die ik toepas gaat op een lichte, speelse, zorgzame manier waar ook ruimte is voor humor, het kind kan en mag volledig zichzelf zijn.
Vele prachtige kinderen en volwassenen gingen je al voor.
Als je hun ervaring wilt lezen, kijk dan bij “ervaringen”.

Laat je kind weer stralen

Bij het kind kan sprake zijn van neerslachtig, onzeker, faalangstig, boos, verdrietig, apathisch gedrag, vertoont het sociaal emotionele problemen en/ of slapeloosheid?
Dan kan ik helpen de (verschillende) oorzaken te achterhalen en er samen met het kind aan te werken, zodat de “last” er vanaf wordt gehaald en het kind daardoor steviger en zelfverzekerder in het leven staat.
De eerste onzekerheden ontstaan op jonge leeftijd. Daarom is deze vorm van therapie een zeer geschikte manier om kinderen mee te behandelen.
Als je gedragingen opmerkt bij je kind waarbij je voelt dat hij of zij niet lekker in zijn of haar vel zit, kan dit vervelende situaties opleveren.

Ik behandel kinderen vanaf 6 jaar. Is jouw kind jonger dan 6 jaar? Neem contact met mij op wat ik voor jullie kan doen.

Ik coach en behandel holistisch

Ik coach en behandel holistisch. Misschien voel je aan dat je kind alleen in het zelfvertrouwen of gevoeligheid een ondersteuning kan gebruiken. Ook dan is je kind welkom bij BLOEI.

Holistisch = de hele mens, het totaalplaatje; het denken, het voelen, het lichamelijke, je energetisch systeem. Hierdoor gaat het systeem zichzelf herstellen. Holistische kindertherapie gaat dan ook uit van het zelfhelend vermogen van de mens.

Holistisch betekent: de hele mens, er wordt naar het gehele individu gekeken.

Op cognitief niveau: oftewel wat speelt zich af in het koppie van het kind.
Op emotioneel niveau: wat voor emoties spelen er zich af.
Op lichamelijk niveau: hoe reageert het lichaam op de gedachtes en emoties van het kind.
Op energetisch niveau: kijkend naar hoe de energiehuishouding is, maar ook hoe het kind reageert op prikkels, sfeer, anderen, krijgt het “veel binnen”…

Even voorstellen

Ik ben Anne van Omme

Founder van de HSP Academie, Holistisch Kindertherapeute en HSP specialiste

Als Holistisch Kindertherapeut en in mijn praktijk en heb ik al meer dan 6000 gezinnen mogen helpen en kinderen zien opbloeien.

Ik schrijf artikelen voor (bekende) platforms en train al jaren o.a. leerkrachten, kindercoaches, KDV, andere coaches en therapeuten en geef (online en live) trainingen en presentaties door het hele land.

Praktijk BLOEI kan je helpen bij...

In mijn praktijk kijk ik naar jou als geheel, en niet alleen naar de fysieke en/of mentale klachten die je hebt. Ik wil kinderen en (jong-)volwassenen helpen om dat wat hem/ haar belemmert te helen op weg naar zijn/haar persoonlijke ik.

Hoe ga ik te werk

Ieder mens is uniek

Ik coach en behandel holistisch.

De combi:

Behandelingen op maat
Het totaalplaatje neem ik mee en kijk ik naar het individuele kind; naar jóuw kind. Wat heeft jouw kind nodig? Daar is geen vast programma voor te volgen.
Ik maak dan ook na een intake een persoonlijk behandelplan, aansluitend op de behoefte van het kind en op die van jou/jullie.

Ik zet methodieken in afgestemd op jouw kind

Ervaringen

Tarieven en vergoedingen

Behandelingen

Je ontvangt de intakeformulieren nadat je je hebt aangemeld per mail en het van beide kanten goed voelt. Je vult deze digitaal in en n.a.v. waar jij / jullie tegenaan lopen en wensen zijn stel ik een persoonlijk behandelplan op, met eigen oefeningen en eigen aanpak, want iedereen is uniek!

De eerste keer gaan we dus meteen fijn samen aan de slag.

Onderliggende hulpvragen bespreken we tijdens de eerste sessie van het traject.
*De eerste sessie is de ouder er een halfuur bij, zodat het kind zich veilig voelt, kan wennen aan de omgeving en aan mij.

Bij mij is een behandeltraject maar 4 keer; in de praktijk bleek dat er met gemiddeld 4 keer een mooi resultaat is (zie recensies/ervaringen).

Niet te vergelijken met een (meestal lang) behandeltraject bij gemiddelde reguliere hulp.
Hierdoor is er veel vraag naar, trek mij dus op tijd aan mijn jasje. Ik maak regelmatig extra plek, maar liever bijtijds samen een datum prikken dan ternauwernood.

Vaak gaan de hulpvragen voor een poosje goed; toch vaak wordt het daarna weer zichtbaar/een last voor het kind en dan is het altijd een goed idee dat je mij op tijd vraagt om te helpen.
Schroom niet!; iedere ouder staat even op die drempel. Het zijn fijne handvatten om samen makkelijker te leven, het is geen zware therapie, maar licht en fijn. Er hoeft niet altijd een enorm probleem te zijn, soms is extra ondersteuning fijn.
Kinderen ervaren dit als zeer prettig: zie hun ervaringen (pagina “ervaringen”)

Ik werk holistisch
en daarmee werk ik met de kern/oorzaak van de hulpvraag; hiermee ontvangt het kind de handvatten en oefeningen, hij/zij neemt deze helemaal in zich op omdat jouw kind de verbinding legt tussen hoofd en hart. En jouw kind het ZELF kan gaan toepassen!

Op een fijne, licht, speelse en toch bewuste manier worden de sessies aangepast op het individuele kind.

Inclusief oefenmaterialen en inclusief oefeningen en methodieken zodat je als gezin een op maat gemaakt traject ontvangt.

Duur: 4 sessies van minimaal een uur.

vanaf 01-01-2023 460,- (inclusief BTW)

Het bedrag wordt in 1x voldaan per pin na de eerste sessie.

Wekelijks ontvang ik mensen uit andere delen van het land en de meesten vinden het prettig fysiek in de praktijk te komen.
Toch kan een traject van 4x intens zijn qua afstand voor sommige mensen. Dan kun je kiezen voor een videoconsult.

Praktisch

Ik kijk volledig naar de kern en behoefte van de individuele persoon en vind in het geval van een kind een kort lijntje belangrijk met de ouders. Daarom neem ik na iedere sessie altijd even kort de tijd om een overdracht te doen, wat er naar voren gekomen is en wat ik belangrijk vind om terug te koppelen met jou als ouder.
Het traject dat we ingaan samen duurt 4 keer, maar, ieder kind pikt alles op zijn/ haar eigen tempo op, dus sommige kinderen zullen er iets langer voor nodig hebben. We bespreken dit na de 4e keer, dan bespreken we welke behoefte er nog ligt.

Gescheiden ouders doen zelf de terugkoppeling naar elkaar, deze verantwoordelijkheid ligt bij de ouder zelf.
Beide ouders dienen voor de eerste sessie akkoord te gaan (als beide ouders gezaghebbend zijn).

We plannen na de eerste sessie het traject direct in; belangrijk voor de frequentie is dat we samen aan de stapjes werken; je goed voelen/ meer in je kracht komen/ omgaan met de hulpvraag heeft tijd nodig. Ook voorkomt dit dat je te lang tussentijds moet wachten, ik vind frequentie belangrijk.

De eerste sessie; daar is 1 ouder de eerste helft bij (tenzij de wens anders is). Dat een kind zich veilig en vertrouwd voelt vind ik heel belangrijk en zo heb jij als ouder ook de ruimte om vragen te stellen, om punten aan te geven, ect. Je ontvangt na aanmelding een link met de intake formulieren, zo scheelt het tijd en extra kosten in de praktijk.

Aanmelding gaat het beste per mail (via deze site of anne@praktijkbloei.com), wegens drukte in de praktijk kan het zijn dat ik in een behandeling zit. Ik streef ernaar jouw mail binnen 48uur te beantwoorden.

Een voorwaarde is dat we, nadat je je hebt aangemeld en de intakeformulieren hebt ingevuld, het traject van vier keer afmaken. Ik wil volledig kunnen ondersteunen en ik bereid mij voor, hiervoor is vier keer echt een voorwaarde. Ook houdt ik rekening met het traject dat we samen zijn ingestapt.

Mijn Hart staat open voor jullie!♥️
Ik zal er alles aan doen en alles geven wat ik maar in mij heb om te helpen. Dit is niet zomaar mijn werk: dit is wat ik móet doen, dit is waar ik voor opsta, dit is mijn missie.

Ik zeg echt alleen “Ja” tegen ouders die het vertrouwen in mij voelen, die écht graag deze ondersteuning willen en ik help alleen als de hulpvraag mij past. Dit kan dus ook inhouden dat ik “nee” moet zeggen. Ik vind het belangrijk dat ik zuiver te werk ga, en ik kan echt alleen helpen wanneer we bij elkaar passen qua hulpvraag en vertrouwen.
Want dan, kunnen er prachtige dingen gebeuren♥️

De behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars vanuit een aanvullende verzekering (vanaf pakket 2) deels vergoed.
Controleer altijd zelf met jouw verzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Hierin kan ik (helaas) niet van betekenis zijn.

Je kunt het checken via de website van het CAT.

KvK 70693811 BTW NL002238586B87

Het traject wordt betaald in totaliteit (€460,-) na de eerste sessie d.m.v. een betaalverzoekje.

De praktijk is aan huis gevestigd. Er is een wachtruimte aanwezig.
De praktijk is goed toegankelijk voor minder validen.
De praktijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer.
Er is voldoende parkeergelegenheid.

Praktijk BLOEI is aangesloten bij CAT: Complementair Aanvullende Therapeuten. De aangesloten therapeuten zijn HBO geschoold en volgen jaarlijks bijscholing om aan de opleidingseisen te voldoen.

Meer informatie kun je vinden op de website van het CAT.

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Bekijk hier de voorwaarden. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

Bij het vergeten van een afspraak of bij ziekte na 24u
Tot 24 uur van tevoren kunt u kosteloos een afspraak annuleren. Nadien wordt het gehele behandeltarief in rekening gebracht.
Dit geldt helaas ook bij ziekte, ik reken op een consult en ik ben helaas genoodzaakt dit in rekening te brengen, hoe vervelend ik dit ook vind!

Op alle behandelingen zijn de Algemene voorwaarden Praktijk BLOEI van toepassing.

Privacyreglement Praktijk BLOEI

Neem contact op

Ik leer je graag kennen

Praktijk BLOEI
Anne van Omme
Holistische kindertherapie voor Kinderen en ouders van Nu

Wolfersveenweg 11A 7021 HH Zelhem

+31 (0) 617 280 768
anne@praktijkbloei.com

Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacy verklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

error: Deze content is beveilgd
Studiegids - Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie

Gratis studiegids downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal over de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisatie!