Opleiding Holistisch Systeemcoach

Op de juiste plek staan, volledig in je kracht.
Het transformeren van familiesystemen.

Ons uitgebreide programma is ontworpen voor professionals en ze te voorzien van de nodige kennis, vaardigheden en tools om te gedijen in het veld van holistisch systeemcoachen. Met een combinatie van theoretisch onderwijs, praktische toepassingen en persoonlijke ontwikkeling, bieden wij een holistische benadering die het welzijn van de gehele persoon centraal stelt.

Ben je gepassioneerd door het begrijpen van diepgewortelde familiepatronen en wil je anderen begeleiden naar een leven van zelfbewustzijn en persoonlijke groei? Dan is deze opleiding perfect voor jou!

Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisaie | De HSP Academie

Je zult transformatie vinden op een holistisch niveau, waarbij je niet alleen jezelf maar ook anderen kunt helpen groeien en bloeien.

Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisaie | De HSP Academie

Voor wie is de opleiding geschikt?

Of je nu net begint aan je coachingsreis of al jaren in het vak zit, onze opleiding biedt een waardevolle en verrijkende ervaring die je zal helpen om je vaardigheden als holistisch systeemcoach naar een hoger niveau te tillen.

Onze opleiding staat open voor gepassioneerde professionals om te leren, of je nu een nieuwkomer bent in het veld van coaching of een doorgewinterde professional die zijn vaardigheden wil uitbreiden.

“De kennis en praktijkdagen in combinatie met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling maken dat ik met veel plezier naar de praktijkdagen toe ga. Bovendien is de sfeer altijd warm/huiselijk, Anne heeft aandacht voor iedereen en draagt leerzame casussen.“

Marit Meulen

De opleiding is:

Meld je vandaag nog aan en begin aan een reis naar zelfontdekking, groei en transformatie als Holistisch Systeemcoach!
Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisaie | De HSP Academie
image16

Wat ga ik leren?

Met deze opleiding leer je:

Wat kan ik na de opleiding?

Met deze opleiding ben je uitgerust om:

“Ik ben heel dankbaar dat deze opleiding met Anne als docente op mijn pad is gekomen. Het heeft me, nu al, zoveel gebracht en er komt nog veel meer bij!“

Marion Kriesels

Onze opleiding omvat acht modules, elk gericht op een specifiek aspect van holistisch systeemcoachen:

De opleiding bestaat uit 9 fysieke praktijkdagen per maand op locatie in Zelhem. De september groep zit vol, maar je kan je alvast aanmelden voor de oktober groep.
Module 1

Systemisch familiepatronen

Een diepgaande analyse en praktische toepassingen. In deze module duiken we diep in de wereld van familiepatronen en leren we hoe we deze kunnen analyseren en begrijpen om effectieve coachingsessies te faciliteren.

Module 2

De kracht van familieopstellingen

Ontdek de transformerende kracht van familieopstellingen en leer hoe je deze krachtige tool kunt gebruiken om verborgen dynamieken bloot te leggen en helende oplossingen te vinden.

Module 3

Het innerlijk systeem opstellen en persoonlijke groei

Deze module gaat over jouw binnenwereld en hoe het je persoonlijke groei beïnvloedt.  Je leert hoe jouw gedrag en keuzes worden beïnvloed door jouw innerlijke overtuigingen, emoties en ervaringen.

We gaan zelfreflectie doen, visualisatietechnieken gebruiken en mindfulnessoefeningen toepassen. Zo kun je jouw binnenwereld verkennen- en transformeren om te groeien, en leer je ook hoe je anderen hierbij kunt helpen deze groei door te maken!

Module 4

Zelfontwikkeling en traumaheling

Deze module gaat over het begrijpen en helen van trauma’s, zowel voor jou als voor de mensen die je coacht of begeleidt. We kijken dieper naar hoe trauma beïnvloedt en manieren om te helpen verwerken en helen. 

Met technieken zoals mindfulness, ademhalingsoefeningen en methodieken gericht op trauma.

Module 5

Effectief grenzen stellen

Deze module gaat over het belang van grenzen stellen voor gezonde relaties en verbindingen. We bespreken waarom het soms lastig is om grenzen te stellen en hoe we vaardigheden kunnen ontwikkelen om dit goed te kunnen doen. 
Je leert je eigen grenzen herkennen, duidelijk communiceren en handhaven. 

Ook ontdek je hoe je anderen kunt helpen om hun grenzen te voelen- en hoe ze deze stevig kunnen neerzetten.

Module 6

Holistisch coachen

Holistisch coachen wordt de gehele opleiding meegenomen. Maar vandaag extra verdieping hierop. Waarbij het welzijn van kinderen, jongeren en volwassenen op alle niveaus wordt bevorderd: lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch. 
We gaan dieper in op hoe deze aspecten met elkaar verweven zijn en elkaar beïnvloeden. 

Met integratieve technieken zoals mindfulness, lichaamsbewustzijn en systemisch werk, leer je hoe je deze holistische benadering kunt toepassen om het welzijn van je cliënten te verbeteren en blijvende verandering te ondersteunen.

Module 7

Systemisch werk met kinderen en gezinnen

Deze module focust op het werken met kinderen en gezinnen binnen systemisch werken. 
We bespreken de specifieke uitdagingen en kansen die hierbij komen kijken, zoals communicatieproblemen, gedragsuitdagingen en familiedynamiek.

Tijdens deze praktijkdag met gezinsgerichte blik leer je hoe je kinderen en gezinnen kunt helpen om relaties te verbeteren, conflicten op te lossen en verbindingen te helpen verbeteren/herstellen.

Module 8

Systemisch werk voor het realiseren van doelen en dromen

Je hebt dromen, doelen die je wilt bereiken. Systeem is werk kan je hierbij helpen inzichten en stevigheid geven en dat wat je zo wenst. Om zowel persoonlijke als professionele doelen te bereiken. We leren over de kracht van het herkennen- en omgaan van/met obstakels, het bedenken van strategieën en het bevorderen van succes! Met visualisatie, doelgerichte planning en actiegerichte stappen voel je hoe je echt in deze energie kunt stappen. En hoe het systeem haar werk kan doen. Om jouw eigen doelen en dromen te verwezenlijken!

Module 9

Integratiedag

Module 9 staat in het teken van integratie. Vandaag zal je ervaren dat je al heel veel tools en methodieken geleerd hebt. En dat je ze vanuit flow kunt verweven in holistische sessies. Op je eigen manier. Authenticiteit speelt vandaag weer een belangrijke rol.

Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisaie | De HSP Academie
Opleiding Holistisch Systeemcoach

Praktische informatie

Meld je vandaag nog aan en begin aan een reis naar zelfontdekking, groei en transformatie als Holistisch Systeemcoach!

Oktober groep 2024

September groep - VOL

Gratis studiegids downloaden?

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal over de opleiding Holistisch Systeemcoach!

Ga jij dit mooie avontuur met ons aan?

Er zijn maar een beperkt aantal plekken
beschikbaar, dus geef je snel op!

1925 euro *

Of in 4 termijnen van €481,25 p/maand of 10 termijn van €192,50 p/maand

* Inclusief inschrijfkosten, studiematerialen
vrijgesteld van BTW

Wanneer jij voelt in jezelf dat je je meer wilt verdiepen in familiesystemen, dan ben jij aan het juiste adres en super welkom!

Meld je aan voor een toelatingscall met Anne om samen te beoordelen of jij inderdaad op je plekje bent!

De toelatingscalls zijn per videocall en duren maximaal 15 minuten.

Let op: na aanmelding gaan we tijdens het toelatingscall bekijken of de opleiding een passende match is. Het is bedoeld om te verbinden, samen zeker te weten of de opleiding bij jou past en kennis te maken met elkaar, niet als standaard oriëntatie voor opleidingen. Voel éérst of je graag wilt instappen in de opleiding.

Tot snel en veel liefs!
Anne & team De HSP Academie

KTNO registratie
KTNO is een Nederlandse brancheorganisatie en accreditatie platform voor zorg professionals, beroepsverenigingen, opleiders en bij- en nascholingsinstituten in complementaire zorg. KTNO behartigt hun belangen, informeert externen en (waar)borgt de kwaliteit.

CRKBO registratie
De opleiding is een officieel geregistreerde beroepsonderwijs opleiding en draagt het CRKBO registratie: Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
Bij het CRKBO staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Wij zijn er trots op te zijn opgenomen in hun kwaliteitsregister.

GAT erkenning
Daarnaast is de opleiding erkend door GRO: GAT Register Opleidingen (GRO): de screeningcommissie van GRO erkent opleiders en scholing en heeft de opleiding tot Holistisch Kindertherapeut van De HSP Academie erkend als HBO vakopleiding.

Even voorstellen

Mijn naam is Anne van Omme, holistisch kindertherapeut, HSP expert, trainer & spreker.

Ik verzorg al bijna 10 jaar lang wekelijks familieopstellingen binnen mijn praktijk, binnen het onderwijs en bij bedrijven, door mijn toewijding en ervaring op dit gebied deel ik graag met je hoe prachtig en transformerend het kan zijn. Door regelmatig opstellingen te faciliteren, heb ik een diepgaand begrip ontwikkeld van hoe familiedynamieken werken en hoe ze van invloed zijn op het welzijn van individuen en groepen.

Binnen mijn praktijk en academie bied ik een waardevolle ruimte voor mensen om hun familiepatronen te verkennen en te transformeren. Door mijn expertise en begeleiding kunnen mensen de kracht van familieopstellingen ervaren en kunnen ze stappen zetten naar een gezondere en meer gebalanceerde dynamiek binnen hun familie en andere systemen waar ze deel van uitmaken.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die hier niet bij staat? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de studentenbegeleider Barbara: office@hsp-academie.com.

De studenten die meedoen aan de opleiding zijn professionals en gelijkgestemden. De academie is een kleinschalig onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht centraal staat.

Wanneer jij voelt in jezelf dat je je meer wilt verdiepen in familiesystemen, dan ben jij aan het juiste adres en van harte welkom!

Minimaal MBO 4 of een gerelateerde opleiding.

Ja, de ervaring van studenten is dat het goed te combineren is doordat het 1 praktijkdag per maand is en de studiebelasting laag ligt.

Ja, na de opleiding ben je erkend Holistisch Systeemcoach. KTNO en CRKBO geregistreerd.

Oktober groep - 2024

September groep - VOL

Je krijgt bij de opleiding alle studiematerialen voor zowel tijdens de opleiding als na die tijd. Zodat je daarna echt van start kan gaan.

Je kunt zeker betalen in termijnen. Het is mogelijk om in 10 termijnen te betalen van €192,50 p/maand.

Nee, bij deze opleiding zijn de lunches niet inbegrepen. Neem lekker je maaltijd mee en bij intolerantie: zorg ervoor je lunch goed afgesloten zit.

Alleen een eindopdracht, aangezien je een officieel certificaat krijgt als holistisch systeemcoach. Deze eindopdracht maak je naaar aanleiding van een sessie die je hebt uitgevoerd. Hierbij volg je HBO criteria die we uitleggen in de handleiding die je ontvangt les dag één.
HBO criteria voor verslagen, toevoegen aan het mapje systeem coach.
Alleen dan even de titel therapeut veranderen.

Jazeker, je krijgt toegang tot de online leeromgeving waarmee je alle theorie, tools en oefeningen krijgt. Daarnaast bevat elke module een samenvatting van alles wat in die module en op de praktijkdag wordt behandeld.

Een toelatingscall is bedoeld om te verbinden, samen zeker te weten of de opleiding bij jou past en kennis te maken met elkaar.

Het is niet als standaard oriëntatie voor opleidingen.

De toelatingscalls zijn per videocall.

Let op: na aanmelding gaan we tijdens de toelatingscall bekijken of de opleiding een passende match is.

Het is bedoeld om te verbinden, samen zeker te weten of de opleiding bij jou past en kennis te maken met elkaar, niet als standaard oriëntatie voor opleidingen.

error: Deze content is beveilgd
Studiegids - Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie

Gratis studiegids downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal over de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisatie!