“Met aandacht en liefde gemaakt”

Als je met gevoelige kinderen werkt, raad ik het zeker aan om deze holistische opleiding te volgen. Je gaat veel dieper op hooggevoeligheid in en je leert welke lagen er zijn in de holistische aanpak. Verder is het heel inspirerend, ook voor jezelf.

Ik was leerkracht in het basisonderwijs en heb een eigen praktijk in mindfulness trainingen voor kinderen. Op Instagram volgde ik Anne al en ik wist dat zij gespecialiseerd is in hooggevoelige kinderen. Toen ik zag dat zij een holistische opleiding aanbood, heb ik me aangemeld.

In de opleiding leer je ook over de invloed van ouders op het kind, het kind spiegelt de ouder. Daarom gaat het met het kind vaak beter als de ouder zich lekker voelt en rust uitstraalt. Dat wist ik wel, maar ik leerde dit – ook bij mezelf – weer beter (her)kennen. En kan andere ouders daar bewust van maken.

Verder weet ik nu dat er veel verschillende vormen van hooggevoeligheid zijn. Elk kind is daarin anders. Voor mij is het vooral mooi om te zien hoe een kind energetisch en holistisch weer in balans kan staan.

Je voelt zelf wat oké is

Wat ik verder heel gaaf vind, is de opzet van de opleiding. Die is heel overzichtelijk. Anne geeft diepgaand les en dat is een fijne manier van leren voor mij. Je leert het kind echt holistisch te helpen. Daarnaast is de online leeromgeving heel uitgebreid met veel diepgaande kennis. Ook de opdrachten die je kunt inleveren, zijn prettig om mee aan de slag te gaan. De opleiding is met aandacht en liefde gemaakt. Het meeste wat het mij heeft opgeleverd, is het vertrouwen op je intuïtie. Dat geef ik ook de kinderen mee. Je voelt zelf wel wat oké is. En die holistische verdieping is waardevol.

Silke Heusinkveld

Enthousiast geworden?

Meld je aan voor de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie en leer alles over HSP.

error: Deze content is beveilgd
Studiegids - Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie

Gratis studiegids downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal over de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisatie!