Affirmaties voor kinderen: krachtige bommetjes van pure liefde!

Affirmaties voor kinderen: krachtige bommetjes van pure liefde! - De HSP Academie

Het Latijnse woord ‘affirmare’ betekent bekrachtigen, versterken.
Affirmaties zijn intenties, woorden of zinnen. Je herhaalt ze met regelmaat om jouw brein dusdanig te programmeren, dat er helpende gedachten ontstaan. Fijne gedachten leveren een fijn gevoel op. En als je je goed voelt, handel je doorgaans vanuit bezieling en balans. Dit alles bepaalt jouw kwaliteit van leven. Misschien maak je al gebruik van affirmaties om meer van jezelf te houden. Of om moed te verzamelen om een spannend besluit te durven nemen. Hoe vaker je bewust kiest voor positieve gedachten, hoe vaker jouw brein dit uit zichzelf zal doen. Je ontwikkelt hiermee een gezonde en flexibele mindset.

Weet je dat je kinderen goud in handen geeft, als je ze op jonge leeftijd leert affirmeren?

Samen gedachten onder de loep nemen

Elke herhalende gedachte is eigenlijk een affirmatie. Daarom is het goed om te onderzoeken welke gedachten jouw kind met regelmaat denkt. Wat gaat er zoal om in dat hoofdje? Moedig jouw kind eens aan om een dag zijn/haar gedachten te monitoren en op te schrijven. Dit kan best moeilijk zijn. Je kunt hierbij helpen door de vraag te stellen: wat denk je nu? Het kan ook helpen om de voeten even op de grond te laten zetten en de ogen te sluiten. Uit het hoofd, in het lijf. Alleen daar kan er gevoeld worden. Schrijf het (eventueel samen) in een boekje op. Stel daarna de vraag: wat voel je hierbij, als je deze gedachte hardop uitspreekt? Voelt de gedachte zacht en opbeurend, of juist niet? Nee? Wat logisch eigenlijk, dat je je dan slecht voelt. Help je kind om van negatieve gedachten een positieve affirmatie te formuleren. Maak van “ik kan het niet” bijvoorbeeld: “ik kan het steeds beter omdat ik oefen”. Of laat je kind de affirmatie “ik mag leren” opschrijven en uitspreken, in plaats van “ik ben dom want ik snap het niet”. Voel je het verschil?

Een beetje magie: goudspinnen van negatieve gedachten

Als jouw kind een positieve affirmatie herhaaldelijk zegt of denkt (het kan hardop of in zichzelf), zal er een nieuw neuropad in de hersenen ontstaan. Er ontstaat vertrouwen, daarna geloof en uiteindelijk wordt dit de nieuwe realiteit. Alles wat je aandacht geeft groeit en met helpende gedachten creëren kinderen hun eigen fijne toekomst. Affirmeren is een simpele manier om belemmerende gedachten om te buigen naar groeikansen. Verwonder je: wanneer je kind eerst overtuigd was “dit kan ik écht niet”, blijkt het ineens prima te lukken. Magisch eenvoudig is het ook, affirmaties zijn simpel toepasbaar in jullie dag. Het is zoveel leuker om het samen te doen! De kans is groot dat opvalt dat jullie dezelfde thema’s delen. Kinderen zijn immers onze grootste spiegels. Wat is het bijzonder om samen te kunnen helen.

Voeding voor het kinderbrein op de niveaus van holisme

Affirmeren heeft een positieve uitwerking op alle niveaus van holisme.

Het recept voor succes

Affirmatiekaarten als tool

In de geaccrediteerde hbo-opleiding tot holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie krijgt elke student bij start van de opleiding een deck InnerKids Cards van het label YunaCards® cadeau van Anne. Dit om jou kennis te laten maken met de kracht van affirmatiekaarten. Voor de kinderen in jouw praktijk, jouw eigen kinderen én niet te vergeten, het kind in jezelf. Het woord Inner verwijst namelijk naar innerlijk kind. Het is een praktisch en magisch geïllustreerd hulpmiddel om samen te affirmeren. Ze worden ingezet tijdens coach/therapie sessies en thuis, op elk moment van de dag. Aan te raden is om het kind zelf een kaartje te laten trekken op gevoel. Leg uit dat het niet fout kan gaan, ze mogen leren vertrouwen dat ze altijd de juiste pakken. Dit vergroot het zelfvertrouwen. De mooiste gesprekken ontstaan na het trekken van een kaartje. Hoe waardevol is dat?

De YunaCards® webshop is bijna klaar, momenteel zijn ze bestelbaar via mail: info@yunacards.nl

Anne en ik wensen jou en de kinderen heel veel plezier met toveren. Oh nee, affirmeren! 😊

Geschreven door:
Margriet Homma
Holistisch coach/therapeut & intuïtief ondernemer

Enthousiast geworden?

Meld je aan voor de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie en leer alles over HSP.

Lees nog even verder

error: Deze content is beveilgd
Studiegids - Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie

Gratis studiegids downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal over de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisatie!