Het verschil tussen een kindercoach en een holistisch kindertherapeut

Wat doet een kindercoach?
Een kindercoach is er om te helpen als kinderen last hebben van essentiële stukken in hun leven. Zij helpen bij stevig leren staan in het leven, maar ook bij zaken als faalangst, onzekerheden en pesten. 

Kinderen hebben geregeld gedragsproblemen omdat ze de rol van ouders op zich nemen. Ze gaan “de kar trekken”. Energetisch gezien klopt de verhouding niet meer. 

Of ze voelen zich niet meer prettig omdat ze het gevoel hebben er niet bij te horen. 

Of ze zitten niet lekker in hun vel: de taak van de kindercoach om hierbij een helpende hand te bieden!

 

 

Kindercoaches signaleren deze “negatieve reacties” en helpen bij gedragsverandering, bijvoorbeeld door ouders te leren ontvankelijker te zijn voor hun kinderen en inzicht te bieden in het gedrag van het kind. Tegelijkertijd helpt de kindercoach met de vraagstukken die hij of zij individueel heeft.

 

 

Wat doet een Holistisch Kindertherapeut?
Een Holistisch Kindertherapeut kijkt naar de kern van waar het kind tegenaan loopt, de wortel van de hulpvraag. De holistisch kindertherapeut kan verder kijken dan waar reguliere coaches stoppen; een holistisch kindertherapeut kijkt naar het gehele plaatje. Naar alle lagen van het kind.

De holistisch kindertherapeut onderzoekt en behandeld op de holistische niveaus van het kind

De holistisch kindertherapeut onderzoekt en behandeld op de holistische niveaus van het kind; op mentaal, emotioneel, fysiek en energetisch niveau.
Ook werkt een holistisch kindertherapeut met verschillende methodieken die op deze niveaus kunnen worden ingezet. Zo wordt de last getransformeerd, en kan het zelfs tot kracht worden aangezet bij het kind. 

Bijvoorbeeld: een jongen is onzeker over zijn uiterlijk. Dit kun je als holistisch kindertherapeut omzetten naar niet alleen de beperkende overtuigingen om te zetten maar dit het kind ook echt laten voelen in het lichaam.

Alleen als het kind gaat leren voelen, en zelf hier de regie over leert te nemen, kan het blijvend worden gemanifesteerd.

Een kindercoach werkt vaak met methodieken die tot op cognitief en emotioneel niveau kunnen worden ingezet. Prachtig mooi! Als holistisch kindertherapeut kijk je echter naar alle laagjes van het kind; ook op energetisch niveau. Wil je hier meer over weten, dan download de studiegids, op de homepagina te vinden.

Het belangrijkste verschil tussen een kindercoach en holistisch kindertherapeut is dus het energetische niveau van een kind onderzoeken, bepalen en weten hoe dit op een juiste manier in te zetten.

Op energetisch niveau behandelen houdt in:

  • Blijvend kracht manifesteren bij het kind, zodat het kind zich krachtig voelt vanbinnen. En dit naar de buitenwereld kan laten zien.
  • Sfeer bepalen: wat voelt het kind- waar in het lichaam en hoe kun je dit inzetten in je werk. 
  • De verbinding in het gezin: waar staat het kind energetisch ten opzichte van de ouders, en klopt dit? 
  • Empathie: voelt het kind veel en wil het de ander alleen maar helpen? 
  • Loopt het kind snel leeg?
  • Heeft het kind last van bronnen- en prikkels in de omgeving?

Hiermee leer jij optimaal werken als Holistisch Kindertherapeut.

Ook boek je snel resultaat als holistisch kindertherapeut; een traject bestaat gemiddeld uit 4 sessies waardoor je in korte tijd een kind kunt helpen. Als je met kinderen werkt of wilt werken natuurlijk heel waardevol. 

In de kern houdt dit in dat je naast een eigen praktijk- ook op scholen, kinderopvang e.d. snel tot een resultaat kunt komen met een kind. Ook zal een kind zich begrepen voelen door jou, omdat je weet en begrijpt waar een kind last van heeft. Je hebt je verdiept tijdens de opleiding zodat jij weet waar je het over hebt; HSP, onzekerheid, faalangst, casussen, gedragswetenschappen en nog veel meer- dit komt allemaal aan bod in de opleiding zodat jij kundig te werk kunt gaan!

 

Geschreven door:
Anne van Omme
Holistisch kindertherapeute en HSP specialist

Enthousiast geworden?

Meld je aan voor de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie en leer alles over HSP.

Lees nog even verder

error: Deze content is beveilgd
Studiegids - Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie

Gratis studiegids downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal over de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisatie!