Voedingstips voor kids

Een mooie blog geschreven door Kindervoedingscoach Janneke Stevens. Zij neemt je in deze blog mee in haar wereld van voeding (voor kinderen)! (tot) bloei

Met mijn handen in de klei
Vanmiddag in de tuin, de handen zwart van de aarde, het bloemenperkje inzaaien, de bloempotten vullen met viooltjes en de moestuin verder klaarmaken. Een schepje, de juiste potgrond, eentje voor de bloemen, de kruiden en de groente en fruit, hark en bezem. Kortom allerlei spullen nodig om de tuin te verzorgen. Vervolgens komt het onkruid wieden op de agenda, dagelijks water geven, verpotten en uiteindelijk oogsten en genieten van de bloemen die groeien en bloeien.

Ik zie het resultaat al helemaal voor mij en geniet ondertussen al van dat wat er staat.

Vast herkenbaar voor de meesten, nietwaar? Dit seizoen van zaaien, tuinen klaar maken voor de zomer, buiten spelende kinderen, bij mooi weer heerlijk in de zon zitten?

Ondertussen mijmer ik over het avondeten, dat ik vanavond ga bereiden. Ik denk aan een eenvoudige groentesoep, simpel, voedzaam, gebakken eitje erbij, wat cashewnootjes..

Stoppen we daar net zoveel energie, aandacht, verzorging en liefde in, in het bereiden van de maaltijden op een dag? Net zoveel als we aan onze tuin besteden?

Is dat wat je op tafel zet, de juiste voeding voor je gezin en jou?

Onze kinderen zijn net als planten: naast liefde, aandacht en verzorging hebben ze de juiste voeding nodig om te groeien en te ontwikkelen, om tot bloei te komen.

Voeding die werkt als brandstof om energie te hebben thuis, op school, bij het bewegen en bij het buiten spelen. Daarnaast ook voeding die bouwt aan een gezond en sterk lijf, nu in en in de toekomst. Dat is toch wat we willen voor hen, een gezond en sterk lijf?!

Kinderen met een disbalans in het lijf zijn er, ook al op jonge leeftijd. Denk aan allergieën, huid- en luchtwegaandoeningen, diabetes type II, overgewicht, moeite met concentreren, gedragsmoeilijkheden en op latere leeftijd de welvaartsziekten.

De huidige cijfers liegen er niet om, de klachten starten steeds jonger en worden steeds erger.

Stel jij jezelf wel eens de vraag, of dat wat bij jou thuis op tafel komt als ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes je kinderen de juiste brand- en bouwstoffen geeft?

En, twijfel je? Is het volmondig ja? Of besef je, dat je er wel meer over wilt weten?

Niet vullen, maar voeden
Voeding in lijn met de natuur, voeding die het kinderlijf vezels, vitaminen, mineralen, eiwitten en juiste vetten geeft: orthomoleculaire voeding.

Vitaminen; zo ontzettend belangrijk. Dat weten we allemaal! Maar wist je dat kinderen die HSP zijn vaak een vitamine tekort hebben? En daarom vertel ik je zo graag over de juiste voeding voor kinderen. Je doet het allemaal hartstikke goed want je wilt het beste voor jouw kind. Maar het is fijn als je een aantal tips kunt krijgen waardoor het net wat gemakkelijker voor je wordt de juist keuze te maken wat betreft voeding. Want de wereld moet steeds sneller… laten we dat niet met onze voeding doen!

Onze kinderen zijn net als planten: naast liefde, aandacht en verzorging hebben ze de juiste voeding nodig om te groeien en te ontwikkelen, om tot bloei te komen.
Voeding die werkt als brandstof om energie te hebben thuis, op school, bij het bewegen en bij het buiten spelen. Daarnaast ook voeding die bouwt aan een gezond en sterk lijf, nu in en in de toekomst. Dat is toch wat we willen voor hen, een gezond en sterk lijf?

Kinderen met een disbalans in het lijf zijn er, ook al op jonge leeftijd.

Lichamelijke klachten bij kinderen gerelateerd aan voeding kunnen zijn;

 • Allergieën
 • Luchtwegaandoeningen
 • Diabetes type II
 • Overgewicht
 • Moeite met concentreren
 • Gedragsmoeilijkheden
 • Hoofdpijn
 • Buikpijn
 • Obstipatie, stoelgang problemen bij kinderen
 • Overprikkelde kinderen
 • Eczeem

 

De huidige cijfers liegen er niet om
Deze klachten zijn enkel voorbeelden die al zichtbaar worden in onze westerse maatschappij. Klachten starten steeds jonger en worden steeds erger.

De juiste voeding voor kinderen
Stel jij jezelf wel eens de vraag, of dat wat bij jou thuis op tafel komt als ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes je kinderen de juiste brand- en bouwstoffen geeft?

Orthomoleculaire voeding
Ik heb de opleiding tot Kindervoedingscoach gedaan en ik ben mij steeds verder aan het specialiseren. Ik kijk dieper waar een regulier diëtiste stopt; ik kijk holistisch en zo goed mogelijk met je mee welke voeding jouw kinderen gezondheid geeft in zo puur en onbewerkt mogelijke vorm.

Voedingsstoffen van moeder Aarde en niet van vader Fabrikant (alle bewerkte voeding).

Hieronder een voorbeeld van wat je jouw kinderen zou kunnen voorschotelen;

 • Groente
 • Fruit
 • Paddenstoelen
 • Knollen
 • Eieren (beperkt)
 • Zoogdierenvlees en gevogelte (indien je niet vegetarisch bent)
 • Vis, schaal- en schelpdieren
 • Noten, zaden en pitten.

Voeding van de oorsprong
zoals gegeten door onze voorouders, de oermensen en gegoten in een nieuw eigentijds jasje. Denk aan chocolademousse met avocado, pannenkoekjes van boekweit, havermelk en ei met als topping kokosyoghurt en blauwe bessen, zoete aardappelfrietjes uit de oven.

Kinderlijven schreeuwen om deze brand- en bouwstoffen.

Herken je (één van) deze klachten bij je kind? Ik geloof en zie met eigen ogen; Begin bij de basis: voeding.

Anne werkt op een holistische manier met prikkelgevoelige kinderen. Naast wat zij allemaal kan bieden, kan ik als kindervoedingscoach ondersteunen op gebied van voeding. Bij prikkelgevoeligheid wordt er groots aanspraak gedaan op de vitamines en mineralen in het kinderlijf. Deze in balans houden door middel van voeding is een mooie toevoeging aan de therapie van Anne.

Meer weten over Janneke? Stuur haar een mail; info@puur-kindervoedingscoach.nl of kijk op www.puur-kindervoedingscoach.nl
Of zoek haar op Facebook en Instagram op Janneke Stevens Kindervoedingscoach, jannekes_kindervoedingscoach.

 

Opleiding tot Holistisch kindertherapeut

Werk je al met voeding en wil jij je nog meer verdiepen in het coachen van kinderen? Wil je leren hoe je kinderen het beste holistisch kunt ondersteunen? Wil jij je kinderen op weg helpen? Deze kinderen en hun ouders hulp geven?

Dan is onze opleiding echt iets voor jou!

Schrijf je nu in!

Geschreven door:
Anne van Omme
Holistisch kindertherapeute en HSP specialist

Enthousiast geworden?

Meld je aan voor de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie en leer alles over HSP.

Lees nog even verder

Systemische opstellingen

Systemisch werk is een filosofie ontwikkeld door B. Hellinger. Een methode die leidt naar zingeving, acceptatie, verandering en juiste verbindingen leggen. Hellinger onderzocht vele culturen

Lees verder »
error: Deze content is beveilgd
Studiegids - Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie

Gratis studiegids downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal over de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisatie!