Wat doet een Holistisch Therapeut?

Als Holistisch Therapeut zien we het lichaam en geest als één geheel, in samenhang en verbinding tussen de verschillende niveaus.

In de opleiding tot Holistisch Therapeut leer je verschillende niveaus van natuurlijke flow te herkennen en om te gaan met individuele cliëntproblemen.

Er is een natuurlijk samenspel tussen gedachten, energie, emoties, lichaam, gedrag en ziel. 

Het herkennen en gebruiken van deze interactie als Holistisch Therapeut is een  zeer nuttige eigenschap bij het ontwikkelen van een duurzame oplossing voor het probleem in het interne proces.

Tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut leer je hoe je problemen het beste kunt benaderen met individuele cliënten, en om te gaan met de verschillende holistische niveaus.

Een holistisch therapeut weet hier het beste mee om te gaan en de kans op terugkeer of herhaling van het probleem te minimaliseren.

Als Holistisch Therapeut zie je de verbinding tussen lichaam en geest.

Problemen die de natuurlijke doorstroming van cliënten belemmeren, kunnen als holistisch therapeut op verschillende niveaus worden aangepakt;

 • mentaal
 • energie
 • emotioneel
 • fysiek
 • mentaal
 • gedragsmatig.

Wat doet een Holistisch Kindertherapeut?
Als Holistisch kindertherapeut werk je met het gehele systeem waarin je leert kinderen en ouders te begeleiden en ondersteunen naar meer welzijn: innerlijk welzijn, gezonde relatie met zichzelf, een gezonde leefstijl, bewustzijn van de “mind” (beperkende overtuigingen), stressreductie, ontspannen in tijden van spanning en slaapgedrag. Met aandacht voor verdiepend coachen en persoonlijke ontwikkeling.

Ouders die hulp zoeken voor hun kind komen vaak naar je toe met praktische vragen en redenen, het kind zou bijvoorbeeld de volgende hulpvragen kunnen hebben:

 • Ik voel me zo onrustig. Hoe kan ik beter omgaan met alles om mij heen?
 • Ik voel me nooit meer écht fit. Wat kan ik doen om me energieker te voelen?
 • Ik denk altijd aan anderen.
 • Hoe kom ik van dit gevoel van onzekerheid af?
 • Wat kan ik doen om meer rust in mijn hoofd te hebben?
 • Mijn lichaam doet zeer. Maar mijn hoofd zit ook vol. Wat kan ik doen?

 

De unieke Ik naar voren laten komen

Tijdens deze opleiding leer je onder andere hoe je het beste met de kinderen en ouders kunt communiceren om in verbinding te komen, ga je op zoek naar de bron en aanleiding van hun hulpvraag, leer je hoe kinderen zelf ontdekken hoe ze kunnen groeien en hoe je hen daarbij te helpen. Daarnaast leer je ook methodieken, vormen en oefeningen die ten grondslag liggen aan elke verandering. Met jezelf en met de kinderen waarmee je werkt. Je leert tevens ook ouders te begeleiden.

 

Eindelijk je eigen weg gaan als professionele, zelfstandig holistisch kindertherapeut met na een jaar een officieel diploma op zak!

Opleiding: 

Holistisch kindertherapeut 
met HSP-specialisatie

Hooggevoelige kinderen op holistische wijze optimaal ondersteunen? Wil je graag kinderen helpen in hun processen? Zodat deze kinderen én hun ouders geholpen zijn? 

Dan is onze opleiding echt voor jou bedoeld! Meld je snel aan!

Geschreven door:
Anne van Omme
Holistisch kindertherapeute en HSP specialist

Enthousiast geworden?

Meld je aan voor een opleidingen bij De HSP Academie.

error: Deze content is beveilgd
Studiegids - Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie

Gratis studiegids downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal over de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisatie!