Wat leer je met een HSP kindercoach opleiding?

Als HSP kindercoach beschik je over de kennis en vaardigheden om kinderen professioneel te begeleiden. Het stimuleren van de eigen kwaliteit en het zelfoplossend vermogen van kinderen staat daarbij centraal. Je ontdekt hoe je het kind zo goed mogelijk kunt helpen bij verschillende hulpvragen. Daarnaast leer je ouders te begeleiden. In de opleiding tot Holistisch Kindertherapeut dragen wij onze ontwikkelingskennis over in het ondersteunen van kinderen met voelsprieten.

De opleiding tot HSP kindercoach is voor wie wil leren als coach om kinderen en ouders/opvoeders te begeleiden bij opvoedings- en ontwikkelingsvraagstukken. Als kindercoach gericht op hooggevoeligheid begeleid je kinderen in hun hulpvragen en naar een balans tussen de prachtige kwaliteiten en valkuilen die HSP biedt.

In de opleiding tot HSP Kindercoach leer je hoe je als coach deze verandering bij je kind kunt brengen.

Wat is HSP?
Ik leg het je kort uit: Het zenuwstelsel van de HSP is gevoeliger voor zintuiglijke indrukken dan de gemiddelde persoon. Veel hooggevoelige mensen hebben een goede intuïtie en een diepe verbinding met mens, omgeving, als ook dieren en de natuur. Hun emotionele leven is rijk en ze worden snel geraakt door de schoonheid van de details.

De meeste HSP’ers vinden het echter moeilijk om hun hooggevoeligheid in balans te hebben, omdat de verhoogde gevoeligheid ook nadelen heeft. Omdat HSP’ers meer openstaan voor prikkels van buitenaf, is de kans groter dat ze gestoord worden in hun gevoelens. Dit geldt vooral als ze lange tijd met sterke prikkels te maken hebben.

Opleiding:
Holistisch kindertherapeut – met HSP specialisatie

Na het afronden van de opleiding op De HSP Academie heb je de kennis en vaardigheden om kinderen, als ook de ouders beter te leren omgaan met de valkuilen van hoogsensitiviteit en hun sterke punten optimaal te benutten. In de opleiding wordt speciale aandacht besteed aan de hoogsensitiviteit van kinderen. Zo leer je zelfvertrouwen en rust bij hooggevoelige kinderen te vergroten. Jij bent hun helpende hand!

Opleiding: 

Holistisch kindertherapeut 
met HSP-specialisatie

Wil jij als o.a. kindercoach, leerkracht of pedagogisch medewerker leren hoe je hooggevoelige kinderen op holistische wijze optimaal kunt ondersteunen? Wil je graag kinderen helpen in hun processen? Zodat deze kinderen én hun ouders geholpen zijn? 

Dan is onze opleiding echt voor jou bedoeld!

Geschreven door:
Anne van Omme
Holistisch kindertherapeute en HSP specialist

Enthousiast geworden?

Meld je aan voor een opleidingen bij De HSP Academie.

error: Deze content is beveilgd
Studiegids - Opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP-specialisatie

Gratis studiegids downloaden

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de studiegids digitaal over de opleiding Holistisch kindertherapeut met HSP specialisatie!